Keldercam: mopperen vanuit een Maserati

27 June 2013

Het heeft even geduurd, maar 5 jaar nadat ik mijn Mediamaatjes in 925.nl toezegde een column te gaan doen is-ie er dan toch: Keldercam. Voorlopig om de week, als het weekend begint, op donderdag dus om 1 voor 5. Over de financiële, politieke en persoonlijke actualité, gefilmd in m'n nerveuze - zij het bedaagde - Italiaan. Topic van deze video: graaien. Klinkt zó 2007, maar nog steeds een populair vergrijp onder baasjes, politici en presentatoren van dienst. Vraagje: waarom onderscheidt Harvard de man die KPN postuum op de knieën kreeg?  

138 x modaal… en nog wanhopig

01 April 2013

Als we de politici goed begrijpen is 2013 te vergelijken met het rampjaar 1672. Toen bestormden brandschattende en plunderende vijandelijke legers de Republiek, nu struikelen we over onze eigen ontsporende staatsfinanciën en een imploderend bankwezen. 'Redeloos, radeloos, reddeloos' heette het toen, nu hebben politici een probater medicijn om alle malheur achter zich te laten: ze verhogen gewoon alle belastingen. Vooral voor de rijken. Hoewel Uw verslaggever zich niet rekent tot die categorie, betaalt hij inmiddels 138x zoveel directe belasting als Jan Modaal. Waar blijft de revolte van rechts? Leesch hier de bewerkte versie van mijn opiniestuk zoals dat jongstleden zaterdag in NRC Handelsblad verscheen onder de titel 'Rijk, rechts en radeloos'.

Onbetaalbaar, zeg dat wel

06 March 2013

Is die gevallen B-presentator nu echt zó goedkoop dat-ie z'n have en goed online te koop slingert? Eh.. neen. Bovenstaand winters tafereel vanaf mijn sandelwood tafel is onbetaalbaar (zij het reedsch te koop t.e.a.b., als u tenminste door de ballotage van Huize Zwaanwijck komt). Waar ik het wel over wil hebben is iets nóg onbetaalbaarders dan mijn werkkamer aan de rivier: de blauwe enveloppen in m'n bus. Het is weer aangiftemaand en de vooraanslagen zijn al weer afgeschreven. Fijn moment voor het financiële auteurstrio Martin van Geest, Joost van Kleef en Henk Willem Smits om met een onverbiddelijke bestseller te komen: 'Het Belastingparadijs' Onderregel: 'Waarom niemand hier belasting betaalt - behalve u.' 

Hoezo, zo heurt het niet?

16 November 2012

Excuseer, dit stukje gaat niet over de handkus die ik de bovenaardse Doutzen Kroes toediende. Andere quaestie: hijgerig journaille aan de lijn. Of dat wel kon, Koen Everink gisterenavond in de tweede aflevering van Hoe Heurt Het Eigenlijk? Ehhh... jazeker. Want Everink mag na de vrolijke pre-party voor Sensation dan afgetuigd zijn door de lieve vriend van Estelle Gullit, op het feestje bij Duncan Stutterheim thuis was alles nog gewoon wit - zonder bloedspatten. Sterker, dat feestje was een genereus gebaar van de Friends4LIfe om geld in te zamelen voor het goede doel Dance4Life. Dat deden ze met een veiling. Waarbij Koen Everink niet alleen een middenklasser aanbood maar tevens met de hoofdprijs - Doutzen Kroes bijna naakt - naar huis ging.

De rechter heeft gesproken: exit Maffiamaatje. Uiteraard.

30 October 2012

Het heeft even geduurd, maar vandaag bevestigt de Raad van Discipline eindelijk wat ik en velen met mij al járen wisten. Bram Moszkowicz is om velerlei redenen ongeschikt voor zijn vak. Nee, dat zeg ik niet alleen, dat zegt de onafhankelijke tuchtrechter die alle feiten en de boekhouding (of liever: het ontbreken daarvan) van voorheen Moszkowicz Advocaten heeft kunnen beoordelen. Lees hier het meedogenloze vonnis. En trap niet, zoals zoveel van mijn vakgenoten en leken-juristen, in de verongelijkte slachtofferpraat van mr. Moszkowicz. Straks doe ik een dingetje bij DWDD, later schuift M. aan tafel bij Pauw & Witteman. Wij spreken de hoop uit dat het interviewduo zijn huiswerk doet, zich niet in de luren laat leggen door de komplottheorieën van de gewezen confrère, en de juiste, feitelijke vragen stelt. Gezien Moszkowicz' meer recente optredens bij P&W maken wij ons daar enigszins zorgen over... 

Pagina 3 van 12