Kan Joost het schudden?

06 September 2012

Disclaimer vooraf: ik ben nooit lid geweest van enige politieke partij of geloofsgemeenschap en ben principieel zwevend (anarcho-liberaal) kiezer. Maar als een redelijke volksvertegenwoordiger een redelijk hulpverzoek plaatst, moet je dat niet per se weigeren. Eerder duimde ik voor de Dierenpartij en deed mee aan een campagnefilmpje van D66. Dus toen VVD-kamerlid Joost Taverne vroeg of ik in was voor een geintje in 'de PC'... twijfelde ik, en stemde toe. Waarom ook niet. Taverne staat met plek 44 op de VVD-lijst kansloos voor herverkiezing. De partijblazers zullen er niet blij mee zijn, maar Taverne probeert nu met een persoonlijke campagne alsnog 16.000 voorkeurstemmen binnen te halen. Kan Joost het schudden

Foto: rechts de politicus, midden het projectiel, links Tavernes geheime wapen Iris

Het Snelle Geld, mijn Vpro-debuut over 25 jaar Hollandsche hebzucht

12 April 2012

Misschien kijkt u liever eerste divisie voetbal, maar mocht u geen chips maar een stevige cracker prefereren dan suggereer ik vanavond te zappen naar 'Het Snelle Geld', 22.15uur, Nederland 1. Gedurfde poging van de Vpro om het kapitalisme van de afgelopen kwart eeuw te duiden. (En en passant mij de schuld te geven van wat er zoal mis ging - gebbetje, maar voel mij niet al te zeer aangesproken). Bekijk de trailer, die in de beste tradities van de Vrijzinnigen niet zestig seconden maar zes minuten duurt.  Wonderschoon, al zegt de rimpelige presentator het zelf. 

ps Dienstmededeling: ondanks veel verzoeken is Het Snelle Geld niet terug te kijken op Uitzending Gemist. Excuses, maar het schijnt iets met copyrights vandoen te hebben die dan per bezoeker afgerekend moeten worden. Daar doet de publieke omroep/Vpro niet aan mee.       

Ik ben ziek van deze sik: grijp de boef!

04 April 2012

Dit is 'm dan, de koene ridder die dinsdagavond mijn delicate Milanese attaché mét inhoud jatte en binnen luttele minuten tenminste 1.000 + 900 euro, een Apple Macbook Pro, een iPhone4, een Schott's Miscellany Diary, een National Geographic (Titanic-special), een Troskompas (sorry, coververhaaltje), sleutelsets van huizen en kanteur, enige Vpro-paperassen, twee bankkaarten, twee credit cards (groen en goud), twee parkeerzenders, een rijbewijs, één contactlens (-8), enzovoorts enzoverder. 

271.316 euro - en U?

30 March 2012

Blauwe Vrijdag - met de nadruk op auw. Vandaag gaan de 28.000 ambtenaren van de Belastingdienst pas om 5 over 5 naar huis, omdat miljoenen 'aangeslagenen' hun aangifte inkomstenbelasting moeten deponeren. Even pochen, of zo u wilt, klagen: de boekhouding van Kelder & Co is nog niet ingeleverd, maar er is over 2011 alvast €128.316 inkomstenbelasting betaald, €78.000 bonusbelasting en een lullige €65.000 winstbelasting. Totaal, zie titel. Ik ben vóór openbaarheid van belastingaangiftes. Waarom zouden burgers en bedrijven niet van elkaar mogen weten wat de ander aan contributie in de BV Nederland betaalt? En ja, de wetenschap dat Jan Kees de Jager na mijn draconische afdracht weer kan smikkelen van 'diverse soorten saus' geeft ook een goed gevoel.

De rechter zei het al: beroepsleugenaar

29 March 2012

Een dingetje, meer is het niet. Maar mocht U Bram Moszkowicz dezer dagen weer zijn eigen onnavolgbare heldendaden horen bezingen (vanzelfsprekend ademloos gadegeslagen door een J. Pauw, een P. Witteman of een andere top-interviewer), stink dan niet in zijn leugentjes ('ik heb gewonnen') en schroom evenmin de rechterlijke uitspraken inzake het beroemde 'Maffiamaatje'-proces door te bladeren. Daar kunt u lezen dat...

Pagina 4 van 12