+6: de Vpro kan weer aan ‘t werck

14 February 2012

Victorie op de Vecht, afgelopen vrijdag. Want Wiebe Wieling mag de Elfstedenkoorts dan hebben gedrukt, de actie voor een schone Elfstedentocht heeft z'n doel bereikt: de varkensslachters van Unox weigerden commentaar (laat staan debat) maar verklaarden wel 'terughoudend' te zijn met het kapen van het feestje van de Koninklijke Vereniging de Friese Elf Steden. 

It giet oan… Teken de petitie op Elfstedentochtsponsorvrij.nl

02 February 2012

Of het er van komt, weten alleen de weermannen en Wiebe Wieling, de voorzitter van de Koninklijke Vereniging 'De Friesche Elf Steden'. Maar mocht de Tocht der Tochten van start gaan, hoe voorkomen we dan dat zo'n Fries volksfeest misbruikt wordt voor sluikreclame en 'sponsormomentjes'? Vandaar mijn krukgesprek bij Matthijs van Nieuwkerk: 'Unox, blijf met je worstige vingers van onze volksfeesten af!' En vandaar deze nieuwe website met oproep: teken de petitie en help de Elfstedentocht sponsorvrij houden.

Feitenvrij gebabbel van professor Maarten & de andere Amerika ‘experts’

19 January 2012

Over zegge één jaar staat de 45ste president van de Verenigde Staten met z'n hand op de Bijbel. Tot die inauguratie volgen 365 woelige nachten voor Hollandsche Amerika-watchers. Veelal intellectuele dwergen die zich over de supermacht buigen, en die vier jaar geleden kritiekloos achter Barack Hussein Obama aanliepen. Hij was immers Het Gezicht van De Hoop. Een zwarte meneer in het Witte Huis, als dat niet de Messias was ...

2007-2012: spoelt u maar

05 January 2012

Als we de politieke commentatoren, economen en andere gebedsgenezers mogen geloven kan ik m'n sabreerzwaard in het vet houden: er valt weinig te vieren. Kortom, 't kan alleen maar meevallen in twintigtwaalf. 

Hoe heurt het ... met kerst?

16 December 2011

Speciaal verzoek van de Avro: kunnen jullie, uiteraard in het belang van de publieke zaak, een speciale kerstaflevering maken waarin ons nog eens subtiel wordt ingewreven hoe dit heidense/christelijke/seculiere partijtje gevierd heurt te worden? Dat wil Uw reporter van de nieuwe- en oude rijken heus wel. Dus noteert allen: rond half 11 op kerstavond, de kerstspecial van Hoe Heurt Het Eigenlijk? (jaja, pas na het traditionele gesnotter van All You Need is Luv moet u on-mid-del-lijk doorzappen naar Nederland 1).  

Pagina 5 van 12