Hoe heurt het ... met kerst?

16 December 2011

Speciaal verzoek van de Avro: kunnen jullie, uiteraard in het belang van de publieke zaak, een speciale kerstaflevering maken waarin ons nog eens subtiel wordt ingewreven hoe dit heidense/christelijke/seculiere partijtje gevierd heurt te worden? Dat wil Uw reporter van de nieuwe- en oude rijken heus wel. Dus noteert allen: rond half 11 op kerstavond, de kerstspecial van Hoe Heurt Het Eigenlijk? (jaja, pas na het traditionele gesnotter van All You Need is Luv moet u on-mid-del-lijk doorzappen naar Nederland 1).  

Rechts regeren, links vullen

29 November 2011

Als mijn i-banking systeem zich niet verslikt, dan stort ik dezer weken een schamele €169.805 bij de Belastingdienst*. Ja, zegt u dat wel: uiterst vulgair om zo over geld te praten. Zo heurt het niet. Maar ik doe het toch. Omdat ik voorstander ben van openbaarheid van belastingafdracht en meer nog, omdat ik er de pest in heb dat Jan-Kees de Jager mijn zuur bevochten duiten meteen doorstuurt naar Griekenland, Italië en de andere leden van de Club Med. Of is dat rechtse praat?

Bericht van de Brenger van de Beschaving

17 November 2011

Mijn nieuwe programma ‘Hoe heurt het eigenlijk?’ is nauwelijks door ‘de Algemeene’ op de buis geslingerd, of de discussie over een beschavingsoffensief ontbrandde. Of zoals producent Ewart van der Horst schaterde: ‘Wat Balkenende in 8 jaar niet is gelukt, lukt jou in 8 afleveringen.’

Pagina 6 van 12