Bij ons in… ‘pc’ open, ‘bv’ dicht

06 August 2010

Creative destruction is nodig voor vernieuwing, maar als je eigen kapitalistenshow sterft, doet 't toch pijn. Ofwel: bij deze de enige en algemene kennisgeving dat 'Bij ons in de BV' dood is. Geen bezoek, geen bloemen. Wel een in memoriam en enige uitleg. Plus: er is leven na de dood, 'Bij ons in de PC' herrijst!

Mijn (zinloze) pleidooi voor een zakenkabinet

07 July 2010

Khadaffi, mode-icoon die van aanpakken weet

Okay, ik vroeg er om, dit weekend in NRC Handelsblad. Maar dat de lezers van de bourgeoisbode zo voorspelbaar zouden reageren op mijn pleidooi voor een sterk zakenkabinet, subsidiair invoering van het censuskiesrecht en een verplicht kiezersexamen... hap!hap!hap! Heerlijk. Leescht, als u niets beters te doen heeft, hieronder de uncut versie.

DAT 2E KABINET RUTTE KOMT ER TOCH

15 June 2010

You love the eighties? Het JOVD-hoofdbestuur bijeen in een treurige herberg aan de IJssel, april 1989. Uiterst links, met de brogue soepel op de bank, de aanvoerder van Rutte I

Disclaimer voor die snor op rechts, de witte sokken onderin en die slechtziende rechtsback in z'n zandkleurige trui. Toch even voorstellen: het Kabinet Rutte I. Zo noemden wij liberale etterbakjes het eerste Jovd-hoofdbestuur onder voorzitterschap van Mark Rutte. Het zou twee decennia rode en christelijke kabinetten duren, maar we wisten: dat tweede kabinet Rutte komt er toch.

EVEN VOORSTELLEN, HET KABINET KELDER I

10 May 2010

Al 9 weken maak ik meters in de studio van Bij ons in de BV om een kabinetje in elkaar te plakken. Binnenkort mag de hofnar zijn plek op het bordes naast de majesteit inleveren, ten faveure van een nieuwe Chef de Mission van de BV Nederland. Wordt de natie eindelijk een meritocratie? Laat het ons hopen. Maar wie wordt onze nieuwe nr 1?

Pagina 9 van 12