Ach, Europa (of waarom het wel een dingetje wordt dat u, ik en wij failliet gaan)

09 October 2014

Europa. Gaap. Het zal u jeuken. Totdat de belastingen verder omhoog gaan, voorzieningen worden afgebroken en uw pensioen pleite is. Eigenlijk is dat allemaal al gebeurd, maar niemand wil het weten. Tot vreugde van cynische eurocraten en naïeve eurofielen. Vandaar dat ik en 925.nl de schrandere researcher Arno Wellens inhuurden. Hij groef zich door feiten en verdichtselen, door balansen en begrotingen en publiceerde een  - voor de intelligente verstaanders - schokkend pamflet: Het Euro Evangelie. Moet u lezen. Zodat u later niet tot die miljoenen behoort die zullen zeggen: 'Huh, waarom hebben ze die euro zo doorgedreven als ze konden weten dat het een ramp zou worden?!' Ons dun zeventig pagina's dikke betoog bestaat overigens niet alleen uit geduchte cijfers en doorwrochte analyses. Zoals het een evangelie betaamt worden er ook kostelijke verhalen verteld, bijvoorbeeld over de schelmenstreken van mediterrane miljonairsfamilies. Enfin, bestel en leescht Het Euro Evangelie op papier of download het op iPad. Mochten er dan nog vragen zijn, boek Kelder & Wellens dan voor een avondje Europees vertier. Kan ook, doen we graag. Op uw kosten. Net als in Europa!

Amsterdam, fundamentalistische vrijstaat voor fietsers

14 February 2014

Foeteren op fietsers, dat kun je maar beter laten als inwoner van de tirannieke tweewielerstaat Amsterdam. Gisteren plaatste ik een videootje over de aanvaring van een fietser met mijn goedmoedige auto. Geestig hoe enige voorstellen ter verbetering van de gespannen relatie tussen auto en fietser in de hoofdstad ontvangen worden. De vanzelfsprekendheid waarmee de  fietsfundamentalisten menen automobilisten schade te mogen berokkenen en de volstrekte humorloosheid - 'Hij heeft z'n riem los!' - waarmee deze Tweewielers-Taliban andere weggebruikers intimideren. Hopeloos. Tenzij de politiek iets doet tegen deze terreur. Zie het filmpje + uitleg (ja, dat vooral) op 925.     

Uw herder spreekt: ‘Heren, zullen we de wereld een beetje mooier maken?’

26 November 2013

Noem het grotesk. Noem het mijn ingewikkelde manier om m'n walk-in-closet te vullen. Of noem het gewoon mijn bijdrage aan een mooiere wereld. Na anderhalf jaar voorbereiding hangt een complete kledingcollectie onder mijn uiterst onbescheiden beeldmerk fysiek en digitaal in de rekken. Waarom ik met die snelle pakkenverkopers in zaken ga? Simpel: die SuitSupply-types zijn op al mijn verwende wenschen ingegaan, de JORT-collectie is beter dan de naamgever had durven dromen.  

Weten we nou nóg niet hoe het heurt?

04 September 2013

Vanavond, donderdag 5 september, start de derde serie van 'Hoe heurt het eigenlijk?'. Na zestien afleveringen vol schilderachtige patriciërs en aristocraten zou je zeggen dat ons vlakke koninkrijk z'n etiquettelesje wel geleerd heeft. Maar neen, we hebben weer tien afleveringen vol nuttige, onderhoudende en hopelijk geestige items bedacht, gedraaid en gemonteerd. Van freules op de dansvloer, gravinnen aan het bier (en studenten ónder het bier) tot tot de matriarch van de Hollandse koopliedengeslachten, van crocquet in de kasteeltuin tot skiën in Sankt Moritz - uw dienstwillige verslaggever was er bij.   

Mopperend vanuit de Maserati: is Audi de nieuwe Seat?

15 July 2013

Is het De Crisis, of heeft Uw Verslaggever een punt als hij er in zijn tweewekelijkse video-boodschap op losmoppert over economie, politiek en faits divers uit zijn deerniswekkende BN'er-bestaantje? Riemen vast (beter dan hijzelf doet, gaarne), want Kelder kwebbelt er lekker op los vanuit de Sophia Loren onder de automobielen (tikje gedateerd, maar wat wás ze mooi...). Aflevering 3: over boze Belgen, de grootste kumpanie van heel de wereld, hoe rot is Apple en vooral... wat is dat toch met die Audi-rijders?

ps. Doe geen moeite terug te mopperen over dit stukkie, de reactiepanelen zijn even buiten gebruik dankzij de snode werken van een spamrobot. Wordt aan gewerkt...

Pagina 2 van 12