VAN BRAM TOT NINA: RUZIE MAKEN ALS ROEPING

08 February 2010

Toen ik nog even young als angry was, biechtte ik in de TV Show van de heer I. Niehe met sardonisch genoegen mijn motto op: 'Als minstens de helft van de bevolking mij haat, ben ik tevreden'. Al verwijten omstanders mij toenemende mildheid, na twintig jaar journalistieke ruzies en juridische gevechten meen ik aanspraak te maken op minstens de bruine band modderworstelen. Met ruzie maken is het als met alle andere sporten: perfectie vergt talent, inzet en een beetje geluk.

Gekko is back!

04 February 2010

De film Wall Street wakkerde in mij de interesse voor lage praktijken in de haute finance aan. Na 23 jaar brommen stapt Gordon 'Greed is Good' Gekko uit de cel. Is de breteldrager aller breteldragers sadder & wiser, of nog even zelfzuchtig als we 'm kennen? We zullen zien, vanaf 22 april draait Wall Street.

D-DAY VOOR ZKH: ANJER IN, EN GAAN!

30 November 2009

Morgen is-ie vijf jaar aan het hemelen, vandaag publiceer ik met jurist/historicus Harry Veenendaal de dagboeken van hofdignitaris mr. dr. Gerrie van Maasdijk. Titel: 'ZKH Hoog spel aan het hof van Zijne Koninklijke Hoogheid'. Moraal: niet alleen 1956 (Hofmans) en 1976 (Lockheed) zijn spannende jaren geweest voor de monarchie, misschien nog wel riskanter was het jaar 1950. Vraag: wat was de betrokkenheid van Bernhard?

DIRK DE SJAAK, LAKEMAN HELD, KELDER PROFEET

20 October 2009

Dank, dank, dank dat u zondag met anderhalf miljoen op de bank lag te kijken naar Bij ons in de PC. Het wordt de vierde en beste reeks, heus (bekijk het kakkersitem of het 'footgolf' met Aron Winter hierrrr). Maar ik mag hopen dat u die vette flatscreen  niet met 'hulp' van Dirk gekocht heeft, anders rijdt het busje van curator anytime voor. Waarom trapten honderdduizenden in de geitenwollen valkuilen van de Woekeraar uit Wognum? Had dit profetische artikel op 925 gelezen, en u was al anderhalf jaar in the know: Dirk is vroeg of laat de Sjaak.

Pagina 11 van 12