Een revolutionair, dat zie je zo

Sunday 17 October 2010

Het voordeel van vroeg oud worden is dat je lang jong blijft. Deze foto dateert van 1991. En wat is er eigenlijk veranderd, behalve dat de man sinds vorige week verplicht in een gepimpte Mercedes-Benz rijdt?

Weinig.

Sommige mensen zijn geboren voor het baantje. Beatrix is er zo een, maar die had d'r nest ook mee. Kunt u zich Ivo Opstelten anders dan met een ambtsketen veurstellen? En dat Rutte ergens voorzitter (bij voorkeur van de Ministerraad) zou worden was al vér voor het maken van het kiekje van de toenmalige leider der jonge liberalen besloten. De VVD moest alleen even de grootste worden. Alleen was dat niet in de laatste plaats door hun eigen toedoen nog niet zo eenvoudig. Daar waren een economische crisis en de brokkenpiloot Balkenende voor nodig.
Vandaag de Regeringsverklaring. Spannend moment. Dit hele kabinet draait maar om twee dingen. 1) een milde bezuiniging van 18 miljard (op collectieve uitgaven die de duizend miljard de komende 4 jaar verre overstijgen. David Cameron deed vorige week enige inspiring moves door werkelijk te snijden in de staat. Helaas is dat met de rem van CDA en PVV nooit mogelijk en modderen voort met een regeldriftige overheid). 2) Wilders neutraliseren. Te beginnen vandaag, door dat gezeur over het dubbele paspoort van die Zweedse CDA-verpleegster onschadelijk te maken.

ps Per heden doe ik mee aan de info-diarree die Twitter heet. Waarom? Dat leggen we nog wel eens uit, maar niet in de laatste plaats om het geheel verfriste http://www.925.nl te pluggen, waar nodig. Hashtag jortkelder, zeg je dat zo?