Eindelijk, dat zwitserleven gevoel

Friday 22 April 2011

Enige en algemene kennisgeving: vandaag heeft een groep van 20 (ex-)redacteuren van (voorheen) Quote Media een schikking bereikt met Zwitserleven. Vier jaar lang woekerde de ruzie voort, maar uiteindelijk heb ik met advocaat Hendrik Jan Bos een fijne deal losgepeuterd.

Noem dat maar gerust goed nieuws. Bos Advocaten publiceerde zojuist dit persbericht:

ZWITSERLEVEN SCHIKT MET KELDER/QUOTE

Pensioenverzekeraar Zwitserleven heeft een akkoord bereikt met een groep van (ex-) werknemers van uitgeverij Quote Media. De twintig betrokken journalisten raakten vier jaar geleden publiekelijk in conflict met Zwitserleven over onderdelen van de pensioenregeling die hun werkgever bij de verzekeraar had afgesloten. De betrokken partijen hebben nu een regeling getroffen en willen dat eveneens publiekelijk laten weten. Over de inhoud van alle individuele afspraken worden geen mededelingen gedaan. Wel benadrukt Zwitserleven de contouren van de 'Quote-schikking' van toepassing te verklaren op soortgelijke situaties . Jort Kelder, woordvoerder van de 'Groep Quote': 'De onenigheid met Zwitserleven zeurde al vier jaar door, maar de nieuwe topman Maarten Edixhoven en ik hebben uiteindelijk dit kruidige Zwitserse kaasje gezamenlijk doorgeslikt. Wij zijn blij met de sportieve opstelling van Zwitserleven en tevreden over het resultaat. Zaak gesloten.'

Als gezegd: case closed. Deze posting zal niet offline gehaald worden. Maar we zullen niet kinderachtig doen en - zeer tegen mijn natuur - terughoudendheid in de pers betrachten. Al met al zijn zeer tevreden dat ik iets hebben kunnen bereiken voor mijn gewezen inktkoelies.