GOD & NIENKE, OGEN DICHT BIJ ONS IN DE BV!

Monday 19 April 2010

'I am god!' scandeerde Eric Bartels ooit als sjef van webdesignbedrijf Magic Minds. Twaalf verbrandde miljoenen later was Bartels weer op aarde. Maar vanavond stijgt-ie weer op. Als succesgoeroe. Komt dat zien, Bij ons in de BV!

Het contrast mocht er zijn, afgelopen vrijdag bij de BV-vrijmibo. Aan de ene kant de massieve gestalte van de doorluchtige Bartels. Aan de andere kant de muze van ons exclusieve kijkerspubliek: Nienke. In het leven van 9 tot 5 fotomodel, maar na vijven op vrijdag de onbezoldigde barkeeper Bij ons in de BV. Ook Eric Bartels, op het gebied van vrouwen een erkend onverschrokkenplayer, reageert enigszins onthutst op zijn weblog The Eric Bartels Tribune.

Weescht eerlijk: mocht u voor de keuze staan in wie u zou klimmen, Nienke van Eck of Eric Bartels, wie wordt het dan? Check vanavond Nederland 3 rond kwart voor 10 voor mijn schokkende antwoord.

Gelukkig waren er ook minder genante momenten in aflevering 6 van B.O.I.D.B.V. Zo kwam Boris Velthuijzen van Zanten even vertellen dat Twitter eraan gaat en claimde Raymond Cloosterman van Rituals 7 minuten reclamezendtijd die slechts na meedogenloos monteren door eindredacteur Frank Stojansek in vier reclamevrije minuten langs de Mediawet komt.

Afijns, het was een fijne show. De beste in de reeks tot dusver, dunkt mij. En dat werd tijd ook, want Bij ons in de BV viel mij tot dusver niet licht. Tv maken in zo'n kolossale studio is een gans ander kunstje dan Tafelheren bij DWDD of nouveau riches plagen in de PC. 't Is een vak. En als ik iets nooit geleerd heb...

De jury van de dag, vrnl: Boris Veldhuijzen van Zanten, Raymond Cloosterman en Eric Bartels.

Alles voor de kijkcijfers: gelukkig mochten we de bretels aanhouden.