Missie: onmogelijk maatwerk. Plus: linda stuurt ‘de pc’ vervroegd naar de bahama’s

Saturday 30 October 2010

Na mijn on-ver-ge-te-lij-ke pyjama-op-maat-primeur op de krukken bij Matthijs, tijd voor het betere voetenwerk. Op maat, vanzelfsprekend (en dit keer hopelijk wél passend). De 8ste aflevering van Bij ons in de PC heeft alles in zich en is weer prettig... ongepast!

Stukje scooteren, maar dan heb je ook het betere maatwerk rond Ponte Vecchio (Foto's Luc Matter)

Ja sorry hoor. Nog even over mijn pyjama, die deze week zijn publieke primeur beleefde bij de DWDD. Pesterig cadeautje voor de polderdandy (die vanwege zijn imperfecte physiek op doktersadvies opteert voor maatwerk, maar overigens in Adamskostuum uit slapen gaat). Anderhalf uur zaten we te trutten tussen de hoogbejaarde naaisters van het al even stoffige atelier Loretta Caponi. Na veel gedub werd de stof flannel, de kleur 'celeste' en de biesjes + initialen van oranje garen. Toch moeten de vakvrouwen even afgeleid zijn geweest door het drukdoende trio gulle gevers Y, M & L, die zich bogen over de knopengulp en opvallend veel betrokkenheid toonden bij het aanbrengen van een 'geheim zakje voor de blauwe Smarties'. Kortom, Loretta verslikte zich in mijn Antilliaanse billen, zoals de kijkers van DWDD pijnlijk hebben kunnen constateren. Matthijs' vraag of ik even kon opstaan van de kruk raakte een delicaat punt. Mijn onderste helft voelde zich klemgezet als een worst in een te krappe darm. 'Ga even staan Jort,' zoog de presentator. Zou ik, voor het oog van 1,1 miljoen getuigen, luid uit de naad gaan en mijn ijdele hoop op nageslacht aan den volke tonen? Kort en goed: het jasje mag blijven, maar de broek en mijn bassin gaan nog even langs de naai-maagden van Florence.

Volgende keer doet smaakfetisjist Yvo van Regteren Altena zijn leesbrillo er weer bij op

WILDEBEEST AAN DE VOET

Zou het met het voetenwerk wél goed gaan? Vier jaar geleden liet ik een leest maken bij Roberto Ugolini. Ik koester mijn moeilijke voeten; het dwingt tot maatwerk. Ze verschillen zo'n anderhalve millimeter in L/H/B. En dat voel je. Vooral in je portemonnee. Al is Ugolini, zelfs na een verdubbeling van zijn prijzen, nog steeds voordeliger dan zeg de Engelse legende John Lobb & Co. Vanavond in B.O.I.D.P.C. pik ik mijn tweeënhalf jaar geleden bestelde paar op. Op de groei gekocht, zou je bijna zeggen. Maar deze ambachtsman heeft lastiger voeten in zijn nering gehad. YvRA en ik hebben meteen nieuwe bestellingen gedeponeerd, waaronder een halfhoge safarischoen in leer/linnen en instappers van squalo. Ja, dat leest u goed op het blog van deze niet-vleesetende dierenlobbyist. Haai. Ugolini biedt wel meer bizarre reptielen, maar bevestigt dat deze haai bijvangst is van de visserij-industrie, en anders een viskoekje voor koeien wordt. Het blijft een vreemd collector's item in mijn garderobe. Hoe zeggen de dierenactivisten dat ook al weer? Beter inconsequent goed dan consequent fout. Zoals alle vleeseters.

Mijn footprint 'calzetura su misura per Jort Kelder', aldus Ugolini

TOPLESS... MAAR STIJLVOL?!

De PC-show van vanavond heeft meer lekkers. Ik praat met profvoetballers (geen idee hoe die kerels heten) over dresscodes. Want wat doet een Ajacied aan als er 'tenue de ville' of 'black tie' op de handgeschepte invitatie staat? Gelukkig hebben ze meer handigheid in balletjetrap. En wat te denken van 'Bikini Chic', waarover een der genodigden op de party bij Corneliani struikelde? Uw PC-verslaggever: 'Is dat zoiets als topless maar tóch chic?' Juist ja.
Voortsch beleven wij de comeback van Alice Zegerius en Michael Overdiek, beter bekend als het duo 'Beverly & Rod' dat de glamourjurkenwinkel 'Beverly Beethoven' bestiert. Ze zullen hilarische airtime verspillen aan het oprichten van een proseccotoren 'van Bubbel' in hun etalage aan de Beethovenstreet. (Overigens zal het programma nog meer personages uit d'oude doos een comeback gunnen. Helaas zal het hysterische nichtenduo Frank & Rogier daar niet bij. Die eischten een hoog honorarium voor deelname, wat ze zeer gegund is maar volgens de strikte regels der Mediawet helemaal niet betaald mág worden. Jammer.)

EN TOEN WAS DE PC FF IN RETRAITE..

Na zaterdagavond 30 okt moet u even een paar weken zonder 'de PC'. Gaat dat lukken? Het vijfde seizoen wordt goed ontvangen, al blijven de kijkcijfers achter bij eerdere series. Nog maar zelden halen we boven de magische 1 miljoen-grens. De reden laat zich raden: zaterdag. Veertig minners zitten in de kroeg, nieuwsjunks kijken Nieuwsuur en de rest - > dan twee miljoen families en intellectueel incontinenten - Houden van Holland. het zij LInda gegund, zoals zij mij mijn vakantie niet zal misgunnen. Linda rules: daar is voor een elitair programmaatje als de PC niet tegen te knokken. Vandaar dat de hoge omroepheren in al hun wijsheid hebben besloten aflevering 9 t/m 14 te verplaatsen, beginnende op zaterdag 8 januari. Dan krijgt u weer waar u recht op hebt: Joris Lam, Jeanine van Vliet + p.a. Edwin, Hendrik van der Steenhoven en uiteraard een met de hand geselecteerde mix van grootstedelijke en provinciale exoten. De 14e en laatste uitzending zal eindigen in een bacchanaal ten kastele van yours truly.

NRC Handelsblad-recensent Hans Beerekamp stak 'Bij ons in de PC' een prettige veer in de gepoederde bips. In zijn TV Top 5 van dit tv-seizoen kende hij de PC een vijfde plaats toe. Zijn woorden: 'Scherpe sociologische observaties van nieuwe en oude rijken door specialist Jort Kelder. Feestbeest Joris Lam is de echte ster, een welgestelde pendant van de proletarische leeghoofden in Oh oh Cherso.'

Wie is ik om een heer van het Handelsblad tegen te spreken?