NIEUW! 925 OP TV! BRILJANTE BIZNIZPLANNEN WELKOM

Thursday 03 September 2009

Het moest er maar eens van komen: 925 gaat teevee maken. Voor de KRO op Nederland 3. Op de redactieloft aan de Herengracht en op Hilversumse burelen wordt driftig gesleuteld aan een vers tv-format voor/over/door onze zo geliefde 'betere kantoorknuppel'. U dus.

Of we nog hulp kunnen gebruiken? Jazeker. U heeft een briljant biznizplan? Kom maar door... drop het in de mailbox die u hier vindt en dan lanceren we u ff de rijkenlijsten binnen.

Speelse, slimme en snelle tv over het grote geld moet het worden, dat nieuwe tv-format. Alle respect voor zijn interviewtalent, maar het wordt dus geen Harry Mens TV, inclusief onwelriekende investeringsproposities en dik geknoopte Fortuyndassen. Wat dan wel? Dat verklappen we pas nadat de proefuitzending gemaakt is, zeg eind oktober. Maar reken erop dat dit nieuwe Programma Zonder Naam (in de kruipruimtes te Hillysum circuleren werktitels als de 'AEX factor', 'Euri et Orbi!' en 'KRO's Bij Ons in de BV') zwanger zal zijn van zelfgemaakte mannen, entrepreneuses en - natuurlijk - inspirerende zakkenvullers. O ja, en de boefjes van het bedrijfsleven krijgen ook hun wel bevochten aandacht.

Ideeën altijd welkom. Vooral namen en rugnummers van succesvolle geldverdieners die we nog niet allemaal kennen. En dat niet alleen. Misschien heeft u nog een slim neefje of handig nichtje die altijd al droomde van een betrekking bij de omroep. Dan adviseren wij hem/haar eerst eens stevig door elkaar te schudden, te adviseren eerst een fatsoenlijke studie summa cum laude af te ronden en daarna gewoon bij Shell, Fortis, McKinsey of Draka Holding te gaan werken. Helpt dat allemaal nix, blijft die deugniet zeuren dat vergeleken met zijn/haar talent Murdoch, Berlusconi en De Mol prutsers zijn, stuur ze dan ff door naar mij - dank!

925 TV, zoals we onze nieuwe dochter maar even noemen, staat vanaf donderdag 5 november in de zendschema's.