Kosten & contact

Kelder laat zich vorstelijk voor optredens betalen. Zijn gages bewegen zich (in nouveau riche vocabulaire) rond de ‘5 tot 10k’, variërend van ijzingwekkende redes/voordrachten/monologen tot profi verzorgde dagvoorzitterschappen en galavoorstellingen. Wie maken kans op korting? Weinigen. Want Kelder is een beetje druk, wat in combinatie met zijn geringe organisatorische vaardigheden leidt tot een chronisch overspannen agenda. Gelieve hem niet te storen voor warrige businessplannen, schrijfopdrachten voor corporale almanakken of deelname aan tv-programma's in de categorie 'dansen/koken/zingen/schaatsen/modderworstelen', al dan niet met sterren. Heus, dat meent-ie. U wilt ‘m benaderen namens een goed doel? Hij ligt dagelijks wakker van ziektes, zielige kinderen en andere wereldleed, maar leent zich uitsluitend en bij uitzondering voor een enkel ‘groen- en/of goed dierendoel’. Ook het uitschudden van rijkaards behoort niet langer tot zijn nevenactiviteiten (bemachtig een Quote 500, vink de suikeromes van uw dromen aan en benader ze zelf).

Waar kunt u de jongeheer Kelder wél voor benaderen?

1. Dagvoorzitten, debatten, gala’s
Dat doet-ie graag, en naar verluidt niet onverdienstelijk. Hij bouwde een stevig trackrecord op als spreekstalmeester bij tal van bedrijven en brancheorganisaties. Kelder alleen nodig als meningmaker in een forum? Ook goed. Tevens strikt de polderdandy regelmatig zijn zelfbinder voor om gala’s en andere festiviteiten professioneel knipogend naar een onvergetelijke finale te voeren. 
 

2. Rijk worden: de regels (voor gevorderden)
Als hoofdredacteur van Quote en tv-presentator bivakkeert JK al een kwart eeuw in de reservaten der superrijken. Op basis van al die kennis en kennissen maakte hij een informatieve en amusante presentatie over de wereld van het grote, het snelle geld, het goede en het foute geld. Wat zijn de regels van het rijk worden? Hoe haal je de Quote 500 en, zeker zo belangrijk, hoe blijf je rijk? Tijdsduur: 1 uur, exclusief leuke en/of lastige vragen.
 

3. Hoe heurt het eigenlijk? 
Jaha, weet u dat eigenlijk wel… hoe het heurt? Onze polderdandy annex knuffelkakker smaakt succes met ‘Hoe heurt het eigenlijk?’, zijn tv-programma dat al weer vier reeksen bij de AvroTros/NPO1 te zien is. Met Amy Groskamp-ten Have’s gelijknamige etiquettebijbel (1939) in de hand, trekt hij door de wereld van de oude en nieuwe rijken. Onuitroeibare tradities, loepzuivere etiquette, smaak en wansmaak; het komt allemaal aan bod in zijn Nationale Etiquette Test. Kelder doet deze presentatie eventueel samen met Yvo van Regteren Altena, connaisseur van luxe trivia en co-auteur van vrijwel alle Kelder & Co-produkties. De presentatie is, zo u wilt, interactief en bij voorkeur op een passende oud/nieuw geld-lokatie. Tip: heeren, neem uw vrouw mee. Die heeft vast ook zo haar gedachten over de manieren van de man. Tijdsduur: >45 minuten. 

4. Pitches in de Drakenkelder (voor ondernemers)
Uw bedrijf is driftig toe aan nieuwe, innovatieve ideetjes? Trommel uw talenten op naar een happening met een speciaal pitchdecor, plus catwalk. Een format op maat waarbij de beste vondsten en producten ten overstaan van een jury gelanceerd worden. Goed voor de deelnemers, die zich sterk presenteren, en uitstekend voor het bedrijf dat het beste uit z’n mensen haalt. Eventueel inclusief professioneel catwalkdecor en een ‘praatje met de baas’. Tijdsduur: 60-90 minuten. 
 

5. Kelders Carrière Tips (voor high-potentials)
Boekenkasten zijn volgeschreven vol tips & trucs naar de top. Kelder vertelt hoe-ie zelf eerst een baasje en daarna een bekendheid werd. Wat zijn de do’s en don’ts om de top te halen, en waarom lukt het de een wel en de ander niet? Op basis van cases uit de corporate careerjungle en interactieve testjes per sms stoeit Kelder met de zaal. Doelgroep: studenten, high potentials & wannabe Q500-leden. Tijdsduur: 30-60 minuten.

Alle zakelijke voorstellen graag aankaarten bij zijn nijvere agent Julia Wolff. (Die u overigens ook exclusief kunt inhuren voor boekingen van de heer Van Nieuwkerk en ander Hilversumsch talent, klik hier op de site van het managementbureau van mevrouw Wolff).

Optreden voor (semi-)overheden doet ‘de knuffelkakker’ principieel voor ‘de helft’, danwel in ruil voor een gift aan het goede doel van zijn voorkeur: Het Beloofde Varkensland van de blonde heldin Dafne Westerhof. Steun de familie Bofkont, check hier hun site, en stort beestachtige bedragen op Giro 469 t.n.v. 'Familie Bofkont' in Amstelveen.

6. Nieuw, nieuw, nieuw! Kelder is een evangelist...

Helaas, helaas, maar de gemeenschappelijke Europese munt is de grootste ramp van onze generatie, aldus onze presentator en researcher Arno Wellens in Het Euro Evangelie. De euro zal Nederland honderden miljarden gaan kosten. Curieus genoeg leest u daar weinig over. Ach ja, al die getallen. Te moeilijk voor pers en politiek. En is het altijd populairder naïef eurofiel te zijn of dom eurosceptisch, dan gewoon met gezond verstand en een calculator bij de hand in de cijfers te vlooien. Kelder & Wellens komen graag een avondje hel en verdoemis prediken, zoals het echte evengelisten betaamt. Maar er is ook ruimte voor luim. Want wees nou eerlijk: de manier waarop verschillende mediterrane miljonairsfamilies de zaak flessen heeft het niveau van een onweerrstaanbare schelmenroman. Don Silvio rules! Omdat het duo idealistische motieven heeft treden ze op voor 50% van Kelders normale gage en krijgen bezoekers - liefst vooraf- gratis een exemplaar van Het Euro Evangelie. Boek nu en lig óók wakker! 

Uw presentator met Dafne Westerhof en varken Zeeman in actie tegen worstenmaker Unox

Boekt u maar

Ja, ik ga akkoord met de *dislaimer

*Disclaimer

U huurt Jort Kelder in op eigen rekening en risico. Hij is en blijft journalist, dat wil zeggen: hij is niet te belabberd om die ene ongestelde vraag te stellen, heeft een natuurlijke neiging tot indiscretie en voert zijn kunstjes uit met een knipoog en zelfspot. En, o ja, hij houdt er een oudhollandsche betalingsmoraal op na: tijdige betaling binnen 2 weken is vereischt. En als u niet tevreden bent stuurt u de factuur gewoon retour (doe dat wel onderbouwd, dan kan mr. JPW Kelder sleutelen aan z'n verdediging). Voldoende afgeschrokken? Niet nodig. Jort trad in de afgelopen jaren op voor tientallen (beursgenoteerde) bedrijven, branche-organisaties en andere neringdoenden. De conclusie na afloop was doorgaans: 'Goh, in het echt is-ie véél leuker'. Tsja.